CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 10, 2010

xsabar

saya sebenarnye xsabar nk tggu hujung bln..
pertama sbb dh sengkek gle tahap cipan nk beranak sulung..hehe
then nk tggu TM kasi bonus..result MAPS dh keluar..
even xbyk mana pun..tp sy syukur..
skurangnye ade dr xde kan..;)
Alhamdulillah..;)

hujung mggu ni saya nk bercuti..yeah!
saya nk mkn kenduri kwn skolah saya..wana&amin
ari ahad plak saya nk g best fren sy bertunang, si maryam..
tunang die juge kwn sekelas sy..hafiz
saya amik book off 3 hari.

hujung bulan nih saya nk apply lg sehari cuti..28hb.
mak saya telefon adik saya nk bertunang.
kalo saya xbalik nih,sure kne marah la..hehe
saya xapply lg..sy segan plak n cuti byk2 kali dlm satu bulan..
tp nk wt cmne kan..kalo sy keje normal..xyahla sy apply2 cuti nih..hehe.

nk cerita pengalaman saya teman Encik Faiz g interview dekat IKIM,
saya yg drive pada hari Khamis 4hb Mac yg lepas,
konon2 nye nk bagi encik faiz tenang..n bagi mase kt die untuk study..
lgpun sy berpendapat saya lebih mahir jalan2 KL berbanding dgn encik Faiz..haha..
anggapan sy kan..sy selalu pikir saya ni betul..wahaha..
dgn mengharungi traffic jem KL, tujuan asal ke Jln Duta..
tp sy drive dgn confident nye..terpesong terus ke Selayang..
keke..hebat kan?;p
tp masih sempat lagi cri balik jln..last2 jumpa IKIM..
rse bangga diri sket..boleh berlagak dgn encik faiz lg..haha.jahat.

kami smpai ke IKIM..kwsn sunyi dan lenggang..even cyberjaya lagi meriah..huhu
smpai sana, ada 8 org lelaki termasuk Encik Faiz dan seorg perempuan..
tggu di interview.
tggu punye la lama..nk interview, org2 IKIM nih wt meeting dlu..
nk dekat sejam lebih menunggu baru start..
Encik Faiz dpt no.4..so ok la kan, xde la lama sgt nk tggu..

muka cuak encik faiz sgt terserlah..hehe
antara org yg menemuduga tuh org BEM..
kata pegawai2 IKIM tuh dr 400 lebih pemohonan, hanya 9 org yg berjaya dipanggil temuduga..
kalo lulus temuduga nih, akan dipanggil semula untuk amik exam ujian sikap..
maybe nk yg alim2 je kot..hehe
unit engineering pertama kali ditubuhkan..n nk cari satu2 nye engineer..
keluar dr bilik interview..muka encik faiz ceria..sy tau, die bleh jwb la tuh..hehe.
sy tnye die, org2 tuh tnye ape..die ckp pegawai2 tuh xtau nk tnye die apa..;p

bkn calang2 yg dtg interview..
ada engineer Media Prima, ada engineer Sapura..
org TM pun ada..hehe

kalo ade rezeki..adala..
kalo xde..xaper..kmi try yg lain..;)

1 comments:

Siti Hajar

yap..klu ada rezeki, Allah dah kata tu rezeki kita..org yg xde pengalaman pun boleh kalahkan yg org hebat2..semoga berjaya..:)