CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 22, 2010

Bila Impian Tak jadi Kenyataan

tajuk entri seperti sedih..
iya, mmg sedih..
semua org akan rasa mcm tuh ble kte impi kan sesuatu...tp kte gagal utk dapatkan.
kita juga sudah plan..kte juga sdh membygkan..kte juga sudah usaha kan..
tp hampa juga di penghujung nya.
org ckp, Allah akan berikan ujan dlu..sebelum kte dpt lihat pelangi nan indah.
cuma kte sebgai manusia tidak sabar utk menanti pelangi..ataupun kte xperasan ada pelangi.
uhhh..aku dh start membebel..xyah tutup telinga k..hehe...;p

setiap bakal pengantin..mesti impikan kehidupan yg stabil.
dapat idup bersama, membina family.
tp ada juga pasangan selepas kawin tp terpaksa berjauhan...bg yg sabar..bgus la..
tp bg yg tidak..pasti ada dugaan..takutkan!

kmi juga begitu..usaha sedaya upaya utk dekat..maksud aku..tempat keja msing2 dekat..
tp apakan daya kalo yg lebih jauh tuh yg lebih melekat..rezki di sana.sudah pasti.
rezki di sini belum tentu..mudah2an dapatla..aminn..

cuma kalo xde cmna yer..mana satu harus aku pilih..
bangi, kajang, shah alam, subang jaya, puchong, seri kembangan, petaling jaya?
mana satu pilihan yg mudah utk kedua2 kami..aaarrghh!
ini la jika kte sudah plan dengan baik skali..tp tidak menjadi..
aku nk dok area sni..tp cmna kalo ari ujan? cmna kalo En.Faiz keje smpai mlm..?
cmne kalo jalan tuh terlampau sibuk dan byk lori?
sgt la bahaya bkn..

atau aku harus bertukar..encik Faiz naik AGQ, dan aku kembali pada PGG..?
seriyes, bkn berlagak..setelah 2 tahun meninggalkan PGG..aku mula rse gayat..
dan insiden beberapa kali terbaring di atas jalan raya jugak buat aku fobia! ooohh..
dan aku juga akan kembali menjadi manjalara(bdn gemok) sbb pkai baju ujan yg besar..
sambil tggu ujan reda sket kt bus stand ataupun bwh jambatan..tggu bersama mat2 moto yg lain..seiyes, rse seram.sambil mulut jugak terkumat kamit membaca ayat kursi..
moga xdisambar dek kilat.doa dlm ati.ni kenangan ketika naik PGG..
(manjalara adlh gelaran sepupu aku bg..kalo aku pkai bju ujan naik moto..;p)

ntah la yg mana satu..aku msih berharap..rezki yg dekat akan melekat..
result dlm tempoh 2 minggu..kwn2..tolg doakan sy yer..pls!
smoga impian sy jd kenyataan semula...;))
mudah2an sy dpt senyum bhagia menantikan hari sy diijabkabulkan..70hari lg.;))

org tnye apa perasan nk kawin..yer..sy mmg xsabar..
kmi sudah bercinta hampir 4 tahun..jemu rse nye dgn rutin ini.sgt jemu&memenatkan.
dugaan bertunang..gaduh&manis..oohhh..letih.
tawaf keliling supermarket..mempokaikan beg duit masing2..dgn kaki letih berjalan..
sy dh xminat nk dating kt midvalley sgt.kmi xlarat nk tawaf..hehehe.
sy mau mulakan rutin yg baru.."fresh" kan hubungan yg ada..:))
cepat la masa berjalan....(*_____*)

sudah la..entri dh terlalu pjg..korang pon dh jemu bce..satu jer nk mintak, jgn lupa doakan impian sy jd kenyataan yer...sy nk dok kajang pas kawin..aminn;))

5 comments:

Leeyana

sabar yea lia..dugaan nakkawen biase la tu...org pun dkt2 nk kawen mcm2 dugaan jugak aritu..Allah nak duga kesabaran kite kn..bnyk2 doa yea...

wahh dila da pregnen..tahniah...*nnt tgu brite dr oleen pulak..hehhe*

kak tini

kalau keje yg jauh tu kata mana lia? kalau yg dekat kat mana? kalau die area puchong/usj even kl sekalipun, duk area seri kembangan ok. sebab die tgh2. tak berapa jauh pun naik moto kalau g keje. kalau duk kajang, nak ke kl atau selatan, dekat lagi. tapi kalau ke puchong/subang/klang/shah alam, agak panas punggung jugak la :)

atulhani

dugaan mmg sentiasa ada. impian pun sama, takkan berhenti even dh kawen. sy n hubby, dok shah alam. sorang kerja cyber, sorang kerja KL/kelana jaya. jalan tak sama, time keja pun tak sama, kadang-kadang nak jumpa suami sendiri pun susah...

Lia Akma

oleen: InsyaAllah...mudah2 yer oleen..nnti kalo ade brita gumbira, gtau yer..hehe..;)

kak tini: kalo keje kt PJ..sesuai dok kt mane yer..? huhu

kak atul:sy pening dgn shift nih kak atul..rajan dgn sanjai dh resign plak..ingt dpt la berhari raya last sbagai org bujang..cipok dh bg..tp jd cmni plak..xdpt la nk cuti..;(

Leeyana

dok SK la lia..asben oleen keje sunway ulang alik dr SK ke sunway..InsyaAllah xde pape...kire tgh2 la SK ni..