CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 30, 2010

cacamarba cm bubur caca

ok..post ini xde lebel..sbb aku nk bercerita dan membebel..;p
badan ni rasa sgt la penat..iya..sudah 2 malam keje malam berturut2..dengan training di siang ari. di tambahkan lagi dgn berdriving berjam2 lamanya mencari rumah baru untuk encik faiz dan aku selepas berkawin kelak. kmi bercadang nk suruh encik faiz pindah dlu..nti pas kawin..
aku masuk je la..
setelah beberapa malam xnyenyak tido dan termenung pjg..pikir pasal lokasi..
last2 kami pilih puchong..
centre bagi kedua2 kmi..tp nk dijadikan cerita..round punya round..sgt la xberkenan ok..
kebanyakan kawasan di sana byk anjing...oh tidak!xmao!

byk jugak kwsn dikonker oleh kaum cina.aku bukan semangat perkauman ok.tp rumah yg nak disewa..kbykan owner nye chinese. anda cuba byg kan kalo tuan umah sebelum ini..penah bela anjing ker..atau penah masak "ba alif ba ya" ke di dapor..ooh geli..rasa nk terus menetap di bangi yg damai.;( ok..kmi mencari plak di kawasan melayu..majoriti nya melayu..tp xde plak umah yg utk disewa..ada rumah flat..tp dinding nye sgt la itam..cat jugak tertanggal..aduh! xselera la nk tggal...huhu..cerewet kan aku nih..sudah la cmtuh..kwsan tuh jem nk kuar..aduh lagi!

kmi tinjau jugak kwsan yg lain..yg memudahkan encik faiz merempit ke tempat keje..sewa umah nye mahal ok..ade smpi rm1300..baik aku beli umah je kan dr byr kt org lain..dan umah yg kmi tgok sume nye bawah ejen..huhu. kalo bleh..biarla umah tuh berpatutan utk kmi yg baru nk mulakan idup berdua..kalo umah pon dh mahal..nk g keje pon kne tol.sakit akak dek! pokai!
smpai sekarg kmi xdpt cri lg umah yg sesuai..n encik faiz dh beberapa kali dh sakit kepala pikir..dia dok telan panadol jer..mmg dh siap spare dlm kete..hehe.ati kmi tetap pada bangi..cuma sikit jauh bg encik faiz..

kmi jugak tinjau di seri kembangan ptg td..mungkin ada yg dpt menarik perhatian kmi. belum hbis round.bdn sgt penat.mlm kna masuk keje.hopefully dpt la umah yg berpatutan, dgn persekitaran yg selamat, umah bergril dan jiran2 yg sebangsa denganku.kmi msih mencari..pelan2..

stop cerita pasal rumah sewa yg belom dpt.buka cerita berkenaan opis plak..bermula dgn bos aku dgn janji keling nya..ok..anda ingt x entri sblum ini..bos ckp..die akan consider aku balik keje normal ble aku dh kawin..ok.dia xtunaikan. dia pusing2..dia pusing2 lg dgn pelbagai cerita..kuar dgn pelbagai perumpamaan si burung pipit la, burung helang la..ujan, ribut, kilat la..apa ntah.xpaham aku dgn cerita dan morale of the story yg nak dia sampaikan. kesimpulan nye, dia xbagi aku keje normal balik.itu la morale of the story nye k! aku dh agak dh..mmg xbleh percaya.it's fine if dia ckp cmnie..die akan cuba arrange kan untuk aku masuk normal, cuma aku kna tggu..ok.sedap la sket ati kan even xbetol. bukan nye..ayat cmni.."sy dlu pon dok jauh..bleh ja..cuba tgok org ni..org tuh..boleh jer keje shift...bg masa setahun dlu..org baru kawin..bg mase setahun dlu..nk ada anak..hold dlu setahun..pas setahun..nk pegi..pegi la..."

nk pegi mana? aku pon xpaham..ni dia nak halau aku g mana plak..aku cuma nk keje normal ja.haih.ok bab anak..nk hold2 plak..nnt Allah xbg..cmna kan..last2 aku menjawab.."bos, sy bukan muda lg bos nk hold2..tahun depan sy dh 26 tahun.." huhu..xbleh diam kan diri..kne melawan sket..die jwb pe pas tuh" u xtau..kalo u dok tempat sy..u tau la..pening kepala..nk pikir mcm2"
ok..pendapat aku..dia yg wt kepala dia pening.job rotation setahun nk wt brapa kali ntah..huhu. n ayat yg xbleh blah, dia ckp.." sy xnk org selesa ngn keje dia..smpai jdkan keje tuh mcm rutin, TM nih besar..kna berkembang!" itu ayat beliau yer..ketika aku cuba back up kan seorg akak ni..sbb akak ni ok n happy jer ngn keje dia..terpulang pada dia nk berkembang atau naik pangkat atau x..apasalah nye happy dgn keje sendiri.huhu.bos plah dok bising suruh dia pindah or wt benda lain.kan aku dh ckp..die yg peningkan kepala sendiri.

aku tau aku cuma kuli..keje mkn gaji..itu yg bos bebel pd aku, dia ckp..kte keje utk duit.aku pon ok jer sbnarnye keje shift cuma pas kawin encik faiz xbrapa nk bagi..mungkin kmi xsama cuti.dan dia plak susah nk cuti.keje kilang, bukan relax ok..tu la psl aku try mintak balik keje normal, sbb ingt pd janji bos, "kalo kawin sy consider u normal balik sbb selalu nya suami marah pompuan keje shift.."itu ayat dia dlu k..n then aku mintak utk jd assistant utk dsl, dia ckp xnk pompuan handle dsl..serik..takut aku jd cm kak aya.adoi la..mcm2 la.

kepada kwn2 yg terlibat dgn job rotation..selamat bekerja ok! ingt..jgn jdkan keje kte tuh rutin..jgn selesa sgt dgn keje kte..selesa itu yg kte xmao..hehehe.adoi!

sudah2 la membebel aku nih...


aku blom tension smpai thap cmni lg..haha.

p/s~ arap dpt keje normal semula.nnti nk mintak lg. aku penat jugak dgr
en. faiz bebel kt aku psl keje shift.kalo smpai satu tahap smpai kmi asyik gaduh sbb benda cmni..terpaksa la consider utk tggalkan 1090 yg aku syg..dan pindah ke unit lain yg ada keje normal..;(

4 comments:

Leeyana

hahha... lia mari kite same2 bg boss pening lg...pakat sape yg baru kawen n bakal kawen ujung2 tahun ni..pakat pegnen same2...coti same2 next year..hahahh..trok gile!!

ShaFiAti

hushh..bleh tahan gak ayat2 nyer yer..k.su yg bace, pun terasa la lia..sakit hati kan..

die plak nak tentukan hidup kita..kita tahu la yg mane sesuai dan yg mane mampu kite buat..tak semua org ade kemampuan die sama..dia tak berhak nak susun2 semua org..

geram k.su bace statement2 die tu..be professional la sket..taleh la nak compare ngan die kan..you're the bos..n of course gaji yg berlipat kali ganda..and u cannot question la keje u pening ke ape ke kan..is fair la dgn ur post..ishhhhh....k.su plak nak bebel..geram nyeee...

^arina^

Lia...sume boss mcm tu..ingt kat maxis ni tak ke? malas nk ckap jek...kalo cakap or komplen...same jek....

Lia, nape kalo org call 1090, Lia xpenah jawab pon hahahahha...

StreetDJ

bos yang bangang...smpai family planning org pon dia nk control...banyak cantek muka dia...patut pulaukan aje.