CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 19, 2010

Burger Malaysia

saya nk share dgn anda cara nk buat burger Malaysia..
ni salah satu kuih feveret Encik Faiz..sy pon baru try masak semalam..;))

bahan2:
tepung gandum
sesudu marjerin
ibu roti/yis
garam
telur sebiji
air

bhn2 nk sumbat:
timun
sambal ikan bilis

cara-cara memasak:

1) bancuh ibu roti dengan air.then, tambahkan garam.
2) campur kan bhn2 td (1), telur dan marjerin ke dalam tepung
3) uli sampai jd doh


4) bentuk kan bulat2..kemudian goreng


5) belah tengah2 kuih, then sumbat timun dan sambal


rupa selepas digoreng (xla cantik sgt..;p)

6) boleh la dihidangkan


sori~~ rupa nya xsemenggah, tp rasa boleh tahan..hehe

ok la, jumpa di resipi yg lain..nnti kte same2 share k..:))

bye.

4 comments:

Pensil Tajam

WAHHHHHHHHHHHHHHH..

APE KOMEN FAIZ?

atulhani

dh agak dh.. sejak kahwin, orng mesti bertambah rajin bab masak memasak ni hehehe.. teruskan usaha.

kzeti

tepung gandum byk mane ? tercabar plak makcik dah ade anak 2 ni

Lia Akma

zeze: komen? die cm biasa jer ckp sedap..si faiz apa yg x dimakan..tolak batu ngn kayu ja..hehehe

kak atul: baik kak atul..nk teruskan usaha masak resipi yg lain plak..hehe

kak zeti: tepung gandum tu..sy agak2 je kak zeti..kalo rse lembik sgt..tmbh sket..kasi gebu..