CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 13, 2010

Hal Office

sy serabut dengan ofis sejak kebelakangan ni..
dh la badan xbrapa sedap..
asyik pening je ptg & mlm..nasib pg2 kuat plak..
ok..pg semalam, bos dtg jumpa sy..die ckp 1090 xkan handle IPLC..
nk pas pada GSAC..n then die mintak pendapat sy..brapa org ye kte boleh hantar utk handle..
sy ckp..2org cukup la kot.. sbenarnya sy xpaham apa dia tnya..
sy main ckp je 2 org yg boleh handle IPLC..
rupanya die nk hantar budak 1090 ke GSAC, then dia decide nk amik sorg setiap shift n hantar ke sana..

hey, sy mula rasa bengang..sy mula la melawan..
skrg ni 1090 xckup org..xboleh la senang2 nk pas budak2 1090 cmtuh je ke sana..
setiap shift..majoriti non-exec 5 org..kalo amik sorg..tggal la 4 org..
workload makin bertambah..
kdg2 sy xsampai ati nk transfer doket byk2 pada diorg..kesian plak..
nk wat cmna kan..terpaksa jugak..
ble terlampau byk, diorg miss nk follow up & merungut2 je..huhu..
ni nk kurg kan org lagi..
sepatutnya bos kne pertahan budak 1090..jgn senang2 je org mintak even org tu kwn sendiri...
ni siap offer lg..
hanya disebabkan customer direct ke GSAC & 1090 ter"miss" update..terus nk pindahkan budak2..& sy check email yg customer hantar tuh..x cc ke tmwcc..mana kmi nk tau kan..
GSAC apahal xinform..

then sy ckp lg..cm biasa pendapat sy mesti die xtrima..die ckp sy xde proof..
budak2 1090 & frontliner siap suruh sy jd power rangers protect diorg..
adibah jadi power ranger kaler pink..
saya power ranger kaler kuning..
rashid plak die kata nk jadi power ranger kaler putih..hahaha..



note: bonus sy kurg la tahun depan..sbb sy asyik melawan je..lantak la...huhuhu...

4 comments:

atulhani

saya power ranger kaler merah.. eh dah ada tuan ke kaler merah?

tu la saya dengar from neb.. sembang2 ngn diorang semalam. kecewa jadi macam ni. patutnya boss pertahankan kite, pertahankan call center.. tapi boss sendiri pun tak back up staff2 dia macamana kan..

kita ni macam anjing menyalak bukit. cakap pun tak guna.

Anonymous

buatlah something....atul buleh lead...

Leeyana

kak atul..kaler merah blom ade lg..hihih...klu kaler merah kene yg plg power la kak atul,betul x lia? ngeh3x...
kak atul,lia,dib,rashid,norra...please do sumthing...sobs

kak tini

bos backing gsac sebab die masih sayang gsac kot :)