CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 25, 2011

Baby, dengar cakap ibu ye..pls!

hari ni saya check up untuk 30 minggu.
rupa nya kne dapatkan GL setiap kali g check up..
saya plak slumber je pegi ikut tarikh yang doktor suruh, smpai sana nurse tanya pasal GL.
baru saya kalut nak call PMCare suruh fax GL ke An-Nur. seriyes, saya xtau pasal benda ni..hehe..;p

saya check up..doktor tunjuk muka baby..ari ni die mengadap betol2.bagus!
tp scan 2D je, so nmpak muka die imbas2 je, xjelas, nmpak mulut& hidung.
doktor cakap baby ok..xsumbing.syukur! Alhamdulillah!
doktor sound saya berat saya turun..padahal saya ni kuat makan sgt sekarang.huhu..
nasib baik berat baby bertambah..hampir 1.4kg..

cuma...
baby saya songsang..kepala nya kt atas.
Dr. Khamsiah cakap, selalu nya 7 bulan, baby tak gerak sgt..kepala sepatutnya hala ke bawah..
ini terbalik..tegak ke atas.
2minggu lepas ok je die menghala ke bawah..
Dr. Khamsiah cakap..doa la dalam tempoh 2 bulan, baby pusing ke bawah balik..kalo x, saya kena amik risiko..kne operation..
Doktor Khamsiah pesan lagi..saya kena selalu cakap dengan baby..minta dia pusing ke bawah..
Baby selalu dengar cakap ibu dia..Doktor kata baby saya sangat aktif.
patutla saya payah betoi nak tidur malam2, dia asyik menendang je..
kt opis pon sama..sakit pinggang ooo..kalo shift malam, lagi la...nak menangis rasa..
menderita sakit tulang belakang & pinggang..:(

baby, dengar cakap ibu ye sayang..
pusing ke bawah balik..
semoga mudah keluar ye..
ibu xmau kena operation..ibu takut jugak nk pegi urut..
tolong ibu ye..
hari ni, byk kali dh ckp ngn die..
setiap kali saya cakap..die bergerak2..sy xtau die dh pusing ke belum..
baby, jgn buat ibu risau..
pls!




note: abah die teman pegi check up jugak arini..hehe..abah dia pon risau.
asyik goyang2 perut sy..suruh baby pusing ke bawah..mintak2 baby dengar la cakap ibu & abah dia ni..

erm..TM cover brapa ye kalo operation? hmmm...:'(

Saturday, April 16, 2011

Berita Baru!

saya rasa adik saya dah pregnant..
congrats!
anak kami sebaya ke..ke die bersalin awal tahun dpn..huhu

Tuesday, April 12, 2011

saje2 update!

dh seminggu lebih sy pindah rumah baru..
alhmdllh walaupun rumah sewa tp lebih luas & berangin dr rumah lama..;p
xde la berkuap semacam..;p
nk membesarkan baby pon selesa sket..
tp saya masih cari nursery yg jaga anak2 pekerja shift mcm sy&suami..tp xjumpa lg..
diorg xnk amik..diorang biasa jaga waktu siang je..
kalo nk tggl jugak..just utk emergency case sje..rm60 semalam..
xpe la..saya cari la pelan2..
mdh2an jumpa..:)

suami sy dh start keje shift..
mula2 rse takut jugak tggl sorg2 mlm2 seminggu kt rumah baru ni..
tp terkenangkan sy ade teman dlm perut yg xberhenti2 menendang setiap mlm..
rasa takut tuh hilang..
cmtu jugak kalo sy pegi kemana2 sorg diri..
sy selalu rse sy ada kawn..
ni la rasa nye nikmat mengandung..hehe..

hari ni 1st check up kt klinik pakar an-nur..
doktor kata berat baby 1.2kg..
sy tnye kecik sgt ke doktor..
& doktor khamsiah ckp..ini normal..padan la dgn umur baby..28 minggu..:)

hal2 ofis maleh cite la..
kdg2 ok..kdg2 serabut...;p

sy xde idea nk update apa2 lg..
jumpa next entri yer..:)

bye!