CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 25, 2011

Baby, dengar cakap ibu ye..pls!

hari ni saya check up untuk 30 minggu.
rupa nya kne dapatkan GL setiap kali g check up..
saya plak slumber je pegi ikut tarikh yang doktor suruh, smpai sana nurse tanya pasal GL.
baru saya kalut nak call PMCare suruh fax GL ke An-Nur. seriyes, saya xtau pasal benda ni..hehe..;p

saya check up..doktor tunjuk muka baby..ari ni die mengadap betol2.bagus!
tp scan 2D je, so nmpak muka die imbas2 je, xjelas, nmpak mulut& hidung.
doktor cakap baby ok..xsumbing.syukur! Alhamdulillah!
doktor sound saya berat saya turun..padahal saya ni kuat makan sgt sekarang.huhu..
nasib baik berat baby bertambah..hampir 1.4kg..

cuma...
baby saya songsang..kepala nya kt atas.
Dr. Khamsiah cakap, selalu nya 7 bulan, baby tak gerak sgt..kepala sepatutnya hala ke bawah..
ini terbalik..tegak ke atas.
2minggu lepas ok je die menghala ke bawah..
Dr. Khamsiah cakap..doa la dalam tempoh 2 bulan, baby pusing ke bawah balik..kalo x, saya kena amik risiko..kne operation..
Doktor Khamsiah pesan lagi..saya kena selalu cakap dengan baby..minta dia pusing ke bawah..
Baby selalu dengar cakap ibu dia..Doktor kata baby saya sangat aktif.
patutla saya payah betoi nak tidur malam2, dia asyik menendang je..
kt opis pon sama..sakit pinggang ooo..kalo shift malam, lagi la...nak menangis rasa..
menderita sakit tulang belakang & pinggang..:(

baby, dengar cakap ibu ye sayang..
pusing ke bawah balik..
semoga mudah keluar ye..
ibu xmau kena operation..ibu takut jugak nk pegi urut..
tolong ibu ye..
hari ni, byk kali dh ckp ngn die..
setiap kali saya cakap..die bergerak2..sy xtau die dh pusing ke belum..
baby, jgn buat ibu risau..
pls!




note: abah die teman pegi check up jugak arini..hehe..abah dia pon risau.
asyik goyang2 perut sy..suruh baby pusing ke bawah..mintak2 baby dengar la cakap ibu & abah dia ni..

erm..TM cover brapa ye kalo operation? hmmm...:'(

10 comments:

amie hani

wah...theme baru...semoga yat dipermudahkan bersalin...amin...

syuhaila binti mustafa

insyaallah nnti baby pusing.. byk2 berdoa :)

atulhani

kalo operate TM cover 4K jer.. kalau tak salah saya ler.. boleh tgk terms & condition.. apa2pun, sy doakan awk dipermudahkan bersalin k..teruskan berdoa ;)

Lia Akma

amie, ela & kak atul: terima kasih ye..arap baby pusing balik ke bawah..:)

ana

nnt ana share ye info dr HR...moga dipermudhkan semuanye ye lia... :)

Lia Akma

terima kasih ana!:)

ShaFiAti

takpe lia..biasenyer doc kamsiah boleh tlg pusingkan baby towards nak bersalin nanti...sbb tak salah kaksu die penah buat utk kak aya dulu..tapi tak payah le gi urut ngan mane2 bidan dulu...byk2 kan berdoa...take care..

Lia Akma

yeke kak su..terima kasih ye..saya rasa baby mcm dh pusing ke bawah balik..die asyik pusing2 je..xberhenti2..hehe..:D

aiishah

kak lia....slalu cakap ngn bby spye pusing balik tau....sy doakan smge smuanye baik2....:)

Lia Akma

hafsah: terima kasih..akak selalu ckp dh..rasanya die dgr kot..:)