CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 8, 2012

Yeay!

seronok nye..sampai2 opis tgok kereta bos-bos semua tak de..
yahoooo...
boleh la buat kerja dengan tenang,,
tak payah dengar sindir2..x yah nak terima kunjungan yg ntah berapa kali dtg..
xyah nak tgok renungan mata yg tajam..
rasa macam pesalah pulak..

call centre jadi tenang..
aman damai..
semua staff happy..;p

semoga bos-bos murah rezeki..
cepat naik pangkat.. :)

ok..tak yah nak happy sgt aku ni..
ada 6 to do list untuk hari ni..
baru siap 3 out of 6..

busy plak hari ni..xbleh bergosip..
oppsss..bulan puasa kotttt ;p


Monday, August 6, 2012

Servis kereta

Byk plak kne tukar...
Ayooooo...:'(
Duit pon kurang..


Thursday, August 2, 2012

Jom!!!!


Tak suka!

Pergi.....
Balik.....
JEM!!!!!!

hai...benci!


Apa yang diharapkan dh dpt...Tapi...

Semalam attend satu interview..
Sangat nervous sampai bangun pukul 3 pagi and study pasal NGN..
Smyg hajat dan berdoa smoga dipermudahkan..
Almaklum xpernah attend temuduga..
Mase masuk TM dulupon, interview bodoh-bodoh je..haha
Then, the result positive..
Yeay!
Tapi saya tolak..sedih oo..sbb post yang sy nak di taiping dh di swap internally.
Saya dpt post di KL juga..huhuk..
Tadi by phone, saya ckp sy tak boleh terima post ni..sbb takut tak boleh bagi fully commitment.
Even dia bg masa fikir smggu tp keluar je dr hall interview, mcm nekad taknak..
Keje kne travel2..tggalkan penghibur lara..ibu tak sggup la..
Mungkin rezeki masa depan di tempat lain..
Siapa tahu kan..


Tuesday, July 24, 2012

Kena Sabar

Dah tiba bulan puasa..
harap bulan Ramadhan kali ini lebih memberi makna pada aku..
Terima kasih TM! atas rezeki Ramadhan..rezeki untuk anak & keluarga aku jua..

Agak tertekan hari ni..tapi tak dak sampai lesu or xbermaya..
kena hentam byk dlm operational meeting..
tp Kena Semangat!

Unmanaged..unmanaged..i need someone to support me..
not a person, who came to me for several times..membebel..bla..bla..bla..
and then..the last sentence was.." you pikirkan la mcm mana"
aku dh la buta..
perlukan guideline..
Bykkan sabar ok!


Thursday, July 19, 2012

Mandi Laut

Last weekend, kami balik kpg..
tgok tok abah asfa aka bapa mentua ku di hospital..
kali ni warded lebih lama..kesihatan terjejas lebih teruk..
tetiba dpt penyakit baru..
& doktor decide nk scan otak, and suntik cecair ke otak..tp kami xbenarkan..
takut ada effect bukan2..tp kali ni...nk duduk pon semput..baring je boleh..
mkn pon sambil baring..

sementara abah tidur..kami pergi mandi laut Teluk Batik..
xjauh pon..dlm 10 minit perjalanan dr rumah  mak mentua saya..
ibu tak mandi pon...abah dgn asfa je mandi..
asfa dengar bunyi ombak dr jauh dh menari2..goyang2 tgn..
geram ibu..penuh pasir satu bdn..
bila ombak pukul pantai..terpercik ke muka dia..dia bukan main suka..nk jilat air masin..


ibu lebih suka mandi air terjun dr air laut..
air laut melekit..

Wednesday, July 18, 2012

WW: Gadis & Bunga




Tuesday, July 17, 2012

Full House

Rumah Penuh dengan kasih sayang..
Juga bersepah dengan kasih sayang dengan jaya nya angkara seorg budak ;p



Friday, July 13, 2012

Anak saya sudah 1y++

Lama dh tak update blog..pemalas nk mampus org kata..;p

 Alhamdulillah...my asfa sudah 1 year ++..her birthday 28/6/2012..
sungguh cepat masa berlalu..rasa mcm baru je beranak.(teringin nk beranak lagi) haha ;p
kami xde la sambut besar-besaran pon..sbb asfa bukan faham lg pun ;p (padahal ongkos xde;p)
just my hubby belikan sebuah kek..dan sebuah basikal panda untuk dia..tu pun happy teramat..
ibu bagi dia kek..die xnk..die geleng2..sbb asfa xberapa suka benda yg manis sgt..
then, bila balik kpg.. dapat sebuah lagi basikal atok dia bagi. sebuah rusa mainan..dan beberapa helai baju..
haih..jimat duit ibu abah nk beli baju raya asfa..;p  syukur..baju raya budak kan mahal kalo yg branded..mgalahkan kain baju raya ibu.. ni pon ibu beli sikit-sikit...sbb xmampu nk beli skali harung..

Diusia 1 tahun..mcm2 karenah budak ni..
Pertama..sgt suka membuat sepah..menjatuhkan semua yg tersusun..slagi ada..
Kedua..sgt suka keluarkan baju dr almari dia..walaupun mata asyik pandang
ibu sbb tahu ibu tgh naik angin ;p
Ketiga..sgt suka ke dapur..walaupun ibu tak suruh dia belajar memasak pon..
Keempat..sgt suka belek album kawin ibu dgn abah..smbil cium gambar abuuuuu (panggilan asfa pd ibu dia)
Kelima..sgt suka mengajuk org cakap..
Keenam..sgt suka simple song dekat youtube..menari, menyanyi dan tiru gaya cartoon..
Ketujuh..suka main tudung saji..favourite dok dalam bakul baju atau baldi..drpd main mainan dia..satu lagi..suka buat gaya ckp telefon..
Kelapan..dia xnak bubur dh. dia lebih suka nasi putih..xsuka lauk..  lebih suka roti canai n paratha dari roti utk kanak2..sgt suka mkn nasi lemak & nasik beriyani...
Kesembilan..xtakut apa2 pun..haih pening..tutup lampu..dia aktif jugak..letak kumbang..mula2 takut..kemudian dia pijak.. penyek kumbang tu..sian..
Kesepuluh..dah pandai merajuk..kalau xikut kehendak dia..



Hai la anak...sungguh cepat kamu membesar..
mcm2 karenah.. dan suka menjerit..mcm ibu dia jugak..;p
Hopefully kamu membesar dengan sihat..
Menjadi anak yg taat pada agama & ibu bapa..
sbb kamu selalu dtg kt ibu..duduk atas riba ibu..smbil angkat tgn berdoa..then..yg ibu faham "aminnnn.."hehe
Doakan ibu dan abah sentiasa murah rezeki..
We all love you so Much, Nur Asfa Humaira! :)





Monday, March 26, 2012

Sekejab je rasa



pejam celik..pejam celik..

dh besar dh anak ibu..

bila org tnya ibu..baby sihat ke? rasa cm pelik plak perkataan 'baby' tu di pendengaran ibu..hehe

asfa bkn baby lagi..die budak kecik..

Alhamdulillah..asfa membesar dengan sihat.

walaupun kurus..tp die suka makan..

sedih ibu bila org ckp anak ibu xcukup zat..itu yg kurus...

padahal cik asfa mkn bubur nasik siap tambah2..lepas tu minum susu..

mkn kuih pau..mkn sate..mkn nasik dgn telur dadar..mkn kuih..mkn biskut..mkn nugget..

semuanya dia makan..pendek kata, dia mmg xboleh tgok org mkn..

die akan menjerit..tadah tgn..sambil mulut menjerit nak ammmmm..nak ammmm..

kalau dengar dia ckp "nak ammm" maksudnya dia nak mkn la tu..





anak ibu ni mmg lidah org melayu sikit..die lebih suka mkn nasik dari mkn nestum ataupun ceralac yg ibu beli dekat kedai..tak apa lah..just ibu kena rajin sikit..hahah



dia dh boleh sebut beberapa patah perkataan..contohnya aallah (Allah), aaaba (abah),
nak nen (susu)..then bila ibu tnya mana abah..? dia akan tunjuk abah dia..
bila ibu tnya mana Allah? dia akan tunjuk frame perkataan Allah dekat dinding..
bila ibu suruh sebut ibu..die buat tak tahu je..huhu.sedey :(


Esok lusa, asfa ibu dah 9 bulan..asyik memanjat je keja..berdiri & lepas tangan..
nak mandi mmg cukup susah..tak reti dok diam..asyik nak main je..




sekarang senang sikit nak pi shopping or mkn kt kedai..sebab dia dh boleh duduk dlm troli & kerusi mkn baby..boleh ibu mkn sedikit tenang..smbil suap sikit kt mulut dia..dia diam la..
asalkan dpt mkn..


~princess ibu~



skrg org lain dah mula tanya..bila lagi nak tambah..tumpang muda lagi..

bila ibu nak bagi asfa adik..huhu
erm..cik asfa makin manja dengan ibu..sian pula kat dia..nak syg dia sorg kasi puas-puas dulu kot..hehehe










Friday, March 2, 2012

rawatan islam

semalam balik keje..
nak naik lift kat rumah..nmpak ada org tampal yang malam tadi
jawatan kuasa apartment nak buat solat hajat & rawatan islam kt surau
nak prevent warga apartment dari gangguan fizikal & kerohanian..
tepon hubby saya..ckp ngn dia..dia kata dia balik lmbat..xsempat nak join..
dia tanya saya nak pegi tak,hai nak pegi mcm mana kalau ada anak kecik yang dok melekat dgn ibu..

rawatan islam? terdetik kat hati pasal gangguan makhluk halus..
mesti ada org yg komplen ni..dlm ati..mesti ada rumah yg kne kacau..
rumah saya? penah suatu ari.. mak cik saya komplen dgr bisik kt telinga dia masa dia tgh tdo..
ati dah seram..dulu masa sy dok sorg..xde apa2 pon..
masa tu hubby saya keje shift mlm..saya yg tgh peknen time tu..dok sorg2 je..
takut pon xde..antara percaya atau tak..saya anggap makcik saya cuma mimpi atau terdengar hubby saya yang berdengkur dgn kuat..

suatu mlm, dlm pukul 5 pagi..hubby saya keja shift mlm..saya, asfa & makcik tdo dalam satu bilik..then dgr ketukan kuat dekat pintu bilik..makcik saya dh seram..saya plak dh terbangun terus dr tempat tdo..sedapkan ati..ckp ni bunyi dr rumah atas ni..xpun rumah sebelah..
biasalakan rumah apartmen..padahal mmg dari pintu bilik..
tp saya dgn hubby lepas tu ada baca yaasin..dan sembur semua ruang dlm rumah dgn air yaasin..

Dulu, masa kami nak masuk rumah ni..kami ada baca yaasin juga..
then, pagi tadi masa nak pi keja..jalan turun tgok keliling blok apartmen ada batu2 putih..
ingtkan kaca..tgok betol2, rupanya garam kasar..
mesti semalam ustaz pagar keliling apartmen kami ni..alhamdulillah..
moga kami semua dilindungi Allah dar sebrg gangguan..aminn..

Wednesday, February 1, 2012

Asfa & Jalan-jalan

Dulu, masa ibu tgh peknen...ibu nekad xnak ajar asfa naik buai..
ibu rasa geram betol sbb masa ibu pantang tokmak nye ajar asfa naik buai..
padahal ibu & abah dulu pon naik buai juga..hikhik..
turun ke anak la skrg..ibu takut asfa xboleh dibawa jalan2..hehe
Alhamdulillah, asfa ok je bw berjalan..malah dia kalo xbw jalan2..
dia mcm merengek nak keluar..
dok balkoni pon xpe..janji nmpak luar..:p

start dengan umor asfa nak dekat 2 bln..ibu bawa asfa jalan pusing Penang & Batu Ferringhi..
mase ni berdebar-debar takut asfa nangis nak buai..





~at batu Ferringhi~



kemudian, masa asfa umor 3 bln..ibu bawa asfa ke Zoo Taiping..Asfa ok je..cuma saat mendebarkan sbb ada ibu monyet garang nak dtg dekat stroller asfa..tp asfa bertuah..Asfa byk bodyguard..sume keliling stroller asfa sambil pegang payung..;p




~at Zoo Taiping~



jalan-jalan ke mines..tempat feveret ibu dating ngn abah dulu..hihi..naik cruise bayar 2 hinggit..tp ibu xbw asfa naik cruise pon..mase jln2 ni..asfa bg hadiah special kt ibu."isi" dlm pampers. kalut ibu..1st time cuci "isi" dkt shopping complex dgn asfa yg nangis mcm kne pukul sbb kne air sejuk..




~at the mines~


Jalan-jalan tempat feveret ibu..Asfa nak keluar dr perut ibu esok..sehari sebelum tu ibu dok menjelajah sogo n Masjid India..nnti asfa dh besar boleh la teman ibu dtg sini selalu sbb abah xminat nk tgok kain..:( sebagai upah ibu belikan asfa sepasang baju kurung pahang..hihi



~at Sogo~


Jalan-jalan tengok ikan..asfa asyik gelak2 je dlm Aquaria..pusing byk2 kali..masa ni umor Asfa 5 bulan..rambut pon sikit je..




~at Aquaria~


then, ibu dengan abah bawa Asfa pergi I-City masa asfa umor 6 bulan.jenuh ibu bawa asfa daki bukit..last2 asfa dh tido terlentok masa ibu tgh dukung asfa..



~at i-city~


tempat yg slalu ibu & abah pling selalu bawa asfa ialah ke alamanda..asal boring dok umah je ke sini la..sbb dekat je..hehehe


~at Alamanda~


Nanti ibu bawa asfa g jalan2 lagi ye..sbb ibu mmg suka berjalan..asal tension sikit..mula nk minta abah bw g jalan2 n cuti2..



nnti sy update: psl jln2 ke melaka, cameron & Wang Kelian, Thailand..sumeny dgn asfa..skrg dh xsyok jln tanpa anak..kalo pegi pon..ati asyik ingt kt die..jln2 pon jd xbest..



=) tata...