CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 26, 2012

Sekejab je rasa



pejam celik..pejam celik..

dh besar dh anak ibu..

bila org tnya ibu..baby sihat ke? rasa cm pelik plak perkataan 'baby' tu di pendengaran ibu..hehe

asfa bkn baby lagi..die budak kecik..

Alhamdulillah..asfa membesar dengan sihat.

walaupun kurus..tp die suka makan..

sedih ibu bila org ckp anak ibu xcukup zat..itu yg kurus...

padahal cik asfa mkn bubur nasik siap tambah2..lepas tu minum susu..

mkn kuih pau..mkn sate..mkn nasik dgn telur dadar..mkn kuih..mkn biskut..mkn nugget..

semuanya dia makan..pendek kata, dia mmg xboleh tgok org mkn..

die akan menjerit..tadah tgn..sambil mulut menjerit nak ammmmm..nak ammmm..

kalau dengar dia ckp "nak ammm" maksudnya dia nak mkn la tu..





anak ibu ni mmg lidah org melayu sikit..die lebih suka mkn nasik dari mkn nestum ataupun ceralac yg ibu beli dekat kedai..tak apa lah..just ibu kena rajin sikit..hahah



dia dh boleh sebut beberapa patah perkataan..contohnya aallah (Allah), aaaba (abah),
nak nen (susu)..then bila ibu tnya mana abah..? dia akan tunjuk abah dia..
bila ibu tnya mana Allah? dia akan tunjuk frame perkataan Allah dekat dinding..
bila ibu suruh sebut ibu..die buat tak tahu je..huhu.sedey :(


Esok lusa, asfa ibu dah 9 bulan..asyik memanjat je keja..berdiri & lepas tangan..
nak mandi mmg cukup susah..tak reti dok diam..asyik nak main je..




sekarang senang sikit nak pi shopping or mkn kt kedai..sebab dia dh boleh duduk dlm troli & kerusi mkn baby..boleh ibu mkn sedikit tenang..smbil suap sikit kt mulut dia..dia diam la..
asalkan dpt mkn..


~princess ibu~



skrg org lain dah mula tanya..bila lagi nak tambah..tumpang muda lagi..

bila ibu nak bagi asfa adik..huhu
erm..cik asfa makin manja dengan ibu..sian pula kat dia..nak syg dia sorg kasi puas-puas dulu kot..hehehe










5 comments:

atulhani

memang kejap je lia.. anneesa dah nk masuk 6 bulan.. kejap sangat dorang ni membesar kan. kadang2 rasa tak puas lagi tengok dorang ni baby.. asfa kuat makan n minum yer.. neesa baru belajar makan cerelac.. dia mmg tak kuat minum susu huhu..pasni mesti slim..

Lia Akma

tu la kak atul..mesti rindu zmn diorg baby nnti..tu la.asfa mmg suka mkn..tp dia kurus je..tmbh2 kalau xpkai bju..huhu

ana

asfa comel....dia ikut mcm lia kot...slim je :)

Lia Akma

itula..abah dia kata mcm tu la ana..hehehe

atulhani

lia... asfa dah setahun kan.. update la yang terbaru pasal asfa..